Design mer effektive seleksjonsprosesser

For å finne rett person for en jobb må man vite hvilke kompetanser og hvilken adferd som er essensiell for suksess. snap-it tillater brukeren å bedre definere jobben - noe som betyr at seleksjonskriteriene henger bedre sammen med de viktigste arbeidsoppgavene. snap-it regner automatisk ut hvor godt kandidaten passer for jobben, noe som gjør at man sparer mye tid som ellers ville gått med på å gå gjennom de individuelle kandidatrapportene. Resultatet er at det er mer sannsynlig at menneskene som blir valgt passer godt for jobben. Det er akkurat det vi ønsker - rett person for jobben.

snap-it - Product details

snap-it

Available on

desktop-icon
tablet-icon
phone-icon

snap-it is an online tool used when one needs to describe and define the important competencies and behavioural requirements for a specific job. Based on the shapes competency model, snap-it provides a detailed job requirement description as well as the necessary information to determine the fit of a person to obtain a valid person-job-fit. It is also possible to conduct an interview based on the competencies that were selected as essential for the specific position using a guide generated by snap-it.

Available on

desktop-icon
tablet-icon
phone-icon

Spesifiser kompetansekrav

Hvordan gjøre jobben med å spesifisere kompetansekrav smertefri, for å tilby en bedre basis for HR-beslutninger?

cut-e tillater deg å foreta promblemfrie og nøyaktige kompetansekravsanalyser

  • En stilling kan bare fylles på en god måte hvis kompetansekravene er tydelig definert. Dessverre er det ikke alltid slik det gjøres i praksis.
  • Online-verktøyet snap-it tillater en å analysere kompetansekravene til en jobb på en rask og pålitelig måte. Det identifiserer viktige kompetanser, adferder og holdninger, og genererer en presis beskrivelse av jobben. I tillegg kan resultatene kombineres som et automatisk filter med cut-e online evalueringsverktøy i seleksjonsprosessen.

Hva gjør snap-it?

snap-it er et kraftig verktøy som brukes til å beskrive de viktigste kompetansene og adferdskravene for en spesifikk jobb. Verktøyet konstruerer en detaljert beskrivelse av jobben, samt nødvendig informasjon for å finne hvor godt en person passert til jobben. snap-it bruker forholdet mellom kompetanser og dimensjoner til å regne ut optimal adferd for en bestemt jobb, basert på vektede kompetanser fra shapes kompetansemodell. 

I tillegg til å se hvordan adferdsmønstre matcher jobben er det mulig å regne ut en match score og foreta intervju basert på kompetansene som er blitt valgt ut som essensielle for en spesifikk stilling.

Fordeler ved snap-it

  • bruker den validerte shapes kompetansemodellen
  • oversetter essensielle kompetanser til adferd
  • resultater presenteres som overordnet jobb match score og pr. kompetanse
  • økt brukervennlighet
  • genererer en intervjuguide for essensielle kompetanser
  • støtter kompetansebasert intervju (CBI)
  • tillater standardisert intervju- og seleksjonsprosess, som resulterer i bedre ansettelsesmuligheter

Hvordan virker snap-it?


Produktfinneren

Søk blant over 40 tester for å finne den rette testen for deg.
Søk på
Emne
Instrument
Kontakt oss

Tlf. +47 223 61 035

eller kontakt oss her

Abonner på talentNews