cut-e utvikler spennende og nyskapende verktøy for å tiltrekke seg talenter

Å tiltrekke seg talenter er én ting, men det er kanskje ikke så interessant med flere søkere hvis de ikke er egnet eller motiverte for jobben. 

Det som er viktig er at du kan gi et realistisk bilde av rollen, hva som kreves og hva den går ut på – og at potensielle søkere aktivt velger å søke eller lar være. 

cut-e-kunder: testing for å tiltrekke søkere

En realistisk fremstilling av jobben, slik at kandidatene selv kan velge

Rekruttering og ansettelse blir mer søkersentrert. Jobbsøkerne bryr seg om hvor de jobber og hvordan bedriftskulturen er. Vi samarbeider med organisasjoner i flere sektorer rundt realistiske jobbscenarioer. Denne forespeilingen er interaktiv og underholdende, og gir en ærlig fremstilling av stillingen. Engasjerende og tilpasset mobil, nettbrett eller PC, er det en flott måte for potensielle søkere å finne ut om de passer til ulike stillinger i organisasjonen eller bransjen – de kan se selv se hvilke ferdigheter, verdier og personlighetstrekk som kreves. Sammen lager vi typiske scenarioer som kan forekomme på jobben. Tilbakemeldingene, som er basert på svarene til søkeren, kommer øyeblikkelig og hjelper søkerne med å velge om de skal søke eller ikke.

Dette lar søkerne kvalifisere seg selv, slik at du kun får søkere som har et realistisk syn på stillingen og forstår hva som kreves. 

Siemens: Gir veiledning til yrkesfagelever

Kanskje du har flere ulike kurs og programmer og vil hjelpe søkerne med å velge det som passer best for deres ferdigheter, evner og interesser. Vi kan hjelpe til med å designe og implementere en pakke av verktøy for å undersøke spesifikke evner, interesser og motivasjonsfaktorer som potensielle søkere kan gjennomgå. 

Resultatet er øyeblikkelig tilbakemelding om hvilke av kursene eller programmene du tilbyr som passer best til den enkeltes profil. Dette hjelper ikke bare søkerne med å foreta riktige valg, men bidrar også til at flere fullfører opplæringen og at færre faller fra. Som mobil-optimalisert gir det også et bilde av organisasjonen som innovativ og nyskapende.

 

 

Jobb-matching på nett – komme i kontakt med talenter som ikke engang er på søken etter nye utfordringer

Arbeidsgivere må gå lenger enn tradisjonelle stillingsannonser for å finne talenter og nå ut til alle de ansatte som er modne for forandring, men som ikke er aktive jobbsøkere. I cut-e vet vi hvordan man håndterer denne utfordringen.

Nye verktøy for jobb-matching fra cut-e matcher ferdigheter, kvalifikasjoner og bakgrunn mot kravene i en spesifikk jobb – man trenger kun å oppgi opplysningene én gang, og potensielle søkere kan se det som finnes av stillingsannonser som passer profilen deres, for å velge om de skal søke eller ikke. Vi må se på hvordan man kan vise potensielle arbeidstakere hvordan kompetansen deres passer til kandidaten organisasjonen søker etter – selv om de ikke er aktive jobbsøkere.

cut-e har jobbet med en rekke organisasjoner i utvikling av systemer for jobb-matching der brukerne oppgir informasjon om seg selv i ulike nettbaserte verktøy og eventuelt tar tester og spørreundersøkelser. Deltakerne gis forslag til jobber og karrierevalg som passer, og i enkelte tilfeller lenker til spesifikke stillingsannonser. Hvis en jobb er av interesse, er det mulig å integrere innsending av søknad med ett tastetrykk.

Ved å bruke en slik tilnærming kan arbeidsgiveren nå ut til talenter som ikke er aktive jobbsøkere, dessuten kan søkerne se hvilke stillinger de passer til.

Tiltrekk deg talenter ved bruk av spill på nett

Fremveksten av nettbaserte spill er godt dokumentert, og det er mange som liker å spille på mobilen eller nettbrettet. Vi kan hjelpe deg med å utnytte denne interessen for spill ved å utvikle ditt eget spill i samarbeid med partneren vår, eventuelt en morsom og realistisk fremstilling av stillingen for å komme i kontakt med potensielle søkere. Det styrker inntrykket av en fremtidsrettet og innovativ bedrift, og blir noe søkerne (som kanskje også er kunder) kommer til å huske.

Det er også mulig å ta dette enda lenger og bruke psykometriske evalueringer med utgangspunkt i spill som rekrutteringsverktøy. 

Testing for å tiltrekke søkere: en ny trend som har kommet for å bli

Vårt siste Global Assessment Barometer understreket en vekst i behovet for å tiltrekke seg og komme i kontakt med de som passer best i organisasjonen veldig tidlig i jobbsøkingen eller karriereplanleggingen. Vi ser en oppadgående trend i investering i verktøy for å tiltrekke seg søkere og tilrettelegge for denne kontakten. På verdensbasis bruker i dag hver femte bedrift realistiske jobbscenarioer, spillbaserte verktøy for å tiltrekke søkere er på vei opp, og det investeres stadig mer i karriere- og utdanningsveiledning. 

Assessment Product Finder

Søk blant over 40 tester for å finne den rette testen for deg.
Søk på
Emne
Instrument