De nyeste trendene og hvordan kartlegging kan utvikle seg i fremtiden

Med et arbeidsliv i stadig endring ser vi på de nyeste trendene og hvordan markedet kan utvikle seg i fremtiden.

Vi brenner for psykometrien og dens betydning for hvordan organisasjoner rekrutterer, utvikler og beholder talenter. Arbeidslivet er i stadig endring, og for at du skal holde deg ett skritt foran, følger vi med på hva som skjer i markedet, trendene vi ser, og nye krav fra bedrifter som ønsker å holde på konkurransefortrinnet sitt.

Her beskriver vi noen interessante endringer som foregår i næringslivet og hvordan vi kan hjelpe kunder med å håndtere og tilpasse seg disse endringene.

Lær talentlæring fra verdenshistoriens store ledere: En presentasjon ved Madan Nagaldinne, Chief People Officer hos Outcome Health. Liveopptak fra cut-es kunearrangement 2017.

Video

Hvordan trender i HR påvirker nettbasert kartlegging

Talent 2021: What is shaping talent trends

Read this e-book to discover how our approach to talent will change in the coming years and learn that:

  • The ‘millennial’ generation is changing how we view leadership and what is needed.
  • The move to a more continuous approach to listening to our employees means adapting how we measure employee engagement.
  • Assessments via smartphones is an increasing trend–  as is doing more with the data generated at all assessment touchpoints.
  • There will be a change in sales competencies that businesses need.
  • How HR will transform its service model – and what the changes in HR technology will mean for organisations.

Sniktitt: Forstå hvordan stemmeanalyse kan være verdifullt

Vi undersøker flere områder der stemmeanalyse kan tilføre noe til evne- og personlighetstester. Basert på video- eller telefonintervjuer analyseres stemmen til søkerne av datamaskiner basert på ulike elementer, for eksempel hastighet, takt, melodi og stemmeleie samt lengde på setninger, hyppighet av bestemte ord, språkkompleksitet, f.eks. bruk av leddsetninger.

Vi vet at blant annet stemmen har stor betydning for hvordan vi oppfatter folk. Inntrykket man gir med antrekk, utseende og stemme har veldig stor betydning på resultatene ved et assessment-senter. Fra et psykometrisk synspunkt er det interessant hvorvidt vi kan evaluere hvordan en person oppfattes som lett å like basert på stemmen – og i hvilken grad det er relevant for stillingen. Et eksempel på dette kan være en telefonselger: En behagelig stemme styrker det positive inntrykket, noe som gjør at vi kan lytte lenger, og som en konsekvens kjøpe mer. Vi prøver å finne ut om det at noen oppfattes som lett å like kan spores tilbake til stemmen, og hvis svaret er ja, hvilken korrelasjon det er mellom stemmen og suksess i jobben.

Et annet område der psykometrisk evaluering kan brukes i kombinasjon med stemmeanalyse er for toppledere i lederevalueringer eller 360-graders feedback for å gi en sammenligning av hvordan personen er (evne- og personlighetstest) og hvilken innvirkning personen har på andre (stemmeanalyse). Spesielt for toppledere som ikke så ofte får ærlige tilbakemeldinger og interaksjoner på grunn av hierarki, kan dette være verdifull kunnskap.

Hold et øye med hva som skjer her! Vi holder deg oppdatert.

Sniktitt: gjøre søkere om til kunder

 

Mange bedrifter har smertelig erfart at å gi et jobbavslag kan bety å miste en kunde eller potensiell kunde. Virgin Media gjennomførte for eksempel en undersøkelse om avviste kandidater, for personer som hadde fått avslag som jobbsøkere i selskapet. Tallene viste at 18 % av dem var kunder, og at omtrent 7500 – 6 % av det totale søkertallet – byttet til en Virgin-konkurrent etter dårlige opplevelser i rekrutteringsprosessen. (cielo, april 2016). cut-e jobber med et større flyselskap for å utvikle et kupongsystem som sikrer at også avviste søkere motiveres til å fortsette som eller bli kunder. 

 

Oppdag en ny verden av spillifiserte tester

cut-e har inngått et samarbeid for å utvikle neste generasjons "spillifiserte evalueringer" som kan brukes til å tiltrekke seg søkere og sile ut kandidater. "Spillifiserte evalueringer byr på en underholdende og involverende opplevelse for kandidatene, men de gir også detaljert psykometrisk informasjon om kandidatenes ferdigheter, evner og potensial for å lykkes en stilling," sier dr. Achim Preuss i cut-e.

 

White Paper: Talent Pulse study on talent trends and practices

The McLagan Talent Pulse Study is a broad study of talent management practices at financial services firms.

The study follows the employment lifecycle, starting with firms’ human capital strategies, followed by questions about selection, performance management, engagement, development, leadership, and HR function effectiveness.

Flere trender innenfor HR og evaluering

  • Styrkebasert evaluering: Her kan du lese om hva styrkebasert evaluering går ut på. I denne artikkelen gir Howard Grosvenor, Director of Professional Services i cut-e Storbritannia, innblikk i hvordan styrkebasert evaluering kan brukes.
  • Trender i rekruttering av nyutdannede med høyere utdanning: Observasjonene våre fra arbeid med folk som rekrutterer nyutdannede med høyere utdanning, og med organisasjoner som satser på nyutdannede når de begir seg ut i arbeidslivet
  • Fremtiden for evaluering i varehandel og besøksnæringen: Viktige emner og temaer fra Global Retail and Hospitality Talent Summit 2016

Fremvoksende trender: Mobil testing og testing for å tiltrekke søkere har kommet for å bli

La oss først se på evaluering for å tiltrekke søkere. Dette omfatter å informere potensielle søkere om rollen og organisasjonen før de søker, ved bruk av realistiske jobbscenarioer og tester for situasjonsbedømmelse. Slike evalueringer kommer både arbeidsgivere og jobbsøkere til gode fordi de hjelper organisasjonene med å finne de riktige menneskene samtidig som de reduserer antall uegnede søkere.

Den andre trenden er fremveksten av mobil evaluering. Et voksende antall arbeidsgivere tilbyr nå tester som kan tas på mobile enheter, som nettbrett og smarttelefoner. Dette gir kandidatene flere valgmuligheter og fleksibilitet rundt hvordan og når de tar testen. Jo større bedrift, desto høyere etterspørsel etter evaluering på mobile enheter.

“Å utvikle evalueringer som fungerer effektivt på mobile enheter, uten at det svekker brukeropplevelsen, er en stor utfordring for testutviklere, siden ulike skjermstørrelser gir mange begrensninger", sier dr. Achim Preuss, Managing Director i cut-e. “Erfaring og kompetanse innenfor evaluering på mobile enheter er i dag en av de viktigste faktorene som arbeidsgivere ser etter når de velger en testleverandør."

Personal- og rekrutteringsteam over hele verden bør følge med på disse fremvoksende trendene.

Assessment Product Finder

Søk blant over 40 tester for å finne den rette testen for deg.
Søk på
Emne
Instrument